harrastukset

Nämä maisemat

Tämän takia päädyimme Kustaviin. Se tuntui oikealta; luonto, rauha ja fiilis. Tämän ihanampia maisemia ei minusta paljon ole. Täällä haluan aamuuni herätä. Tässä haluan koiriani ulkoiluttaa. Kuuntelin sydäntäni ja päätös tuntui oikealta jo ennen kuin olin paikalla edes käynyt. Tutkin Kustavia netistä ja paikan “vibe” tuntui juuri meille sopivalta. Taidanpa palata Suomeen.

Minna Haran | Spauna, Kustavi

Tuntui että nyt on aika uudelle seikkailulle. Mieheni päätti etsiä muutosta yritykseensä ja elämäkin työnsi meitä rajusti eteenpäin, paikalle ei olisi järkevää jäädä mieheni selkävaivojen takia. Lapsetkin ovat jo melkein aikuisia eli nyt olisi sopiva aika. Etsimme jo melko pitkään yritystä Suomesta, paikkaa josta voimme saada elantomme ja jota voisimme kehittää meidän näköiseksi. Yrittäjyys on meillä verissä ja minä, sekä israelilainen kielitaidoton mieheni, haluamme tehdä innostuneina töitä; haluamme perustaa spa- ja saunakylän, Spaunan.

Matkustimme marraskuussa 2016 tutustumaan Kustavin Kalatupiin, joka oli myynnissä. Paikka on 90-luvun alussa rakennettu pieni matkailualanyritys Ahvenanmaan yhteislauttasataman naapurissa Kustavissa Vartsalan saarella. Saarelle pääsee lossilla. Paikalla on ravintola- ja kaupparakennus, kahdeksan hirsimökkiä matkailijoille, muutamia vuokraveneitä, pieni laituri, omistajan oma hirsitalo ja mahtava tontti. Tästä olisi hyvä lähteä liikenteeseen. Allekirjoitimme sopimuksen.

Laitoimme asuntomme myyntiin, haimme miehelle oleskelulupaa, kissoille ja koirille matkustuspasseja ja aloimme suunnittelemaan uutta bisnestä ja muuttoa.

Välillä pelottaa kaikki tämä uusi ja tuntematon. Mutta luotan elämään ja “I’ll go with the flow”.

tervetuloa kustaviin!